måndag 14 december 2009

Luciatåget i Jonsbyn...

Man skall vårda sina bloggläsare och särskilt de som vågar skriva kommentarer :-)!!!


Inspirerad av ditt förslag - (Linda) - att publicera en bild på spannet uppsnoffsat till ett luciatåg, så arrangerade vi följande bild innan start på luciamorgonen. Stjärngossen kommer helt till sin rätt i bakgrunden iförd Silvas halogenpannlampa ämnad för orientering :-). Tittar man noga kan man se att ledarhundarna - Aijas t v har lite glitter på huvudet medans Spiras glitter redan fallit till marken. Mest förvånad blev vi över att de inte var det minsta intresserade av vare sig enriset eller tomten med ljuslyktan.
Denna vecka har jag varit schemalagd veckans alla dagar så hundträningen har i huvudsak skett under dygnets mörka del. Vi har haft stjärnklara nätter och det är mäktigt att äntligen kunna beskåda vintergatans stjärnhimmel. Hundarna var lite slitna efter förra veckans 12,6 mil så jag har denna vecka låtit hundarna vila tre dagar och "endast" kört 10,8 mil fördelade enligt - (Må - vilodag, Ti - vilodag, Ons-29 km, To - vilodag, Fr - 24 km. Lö - 32 km, Sö - 23,5 km). I takt med att molnen har försvunnit och markfrosten har lagt sig så märker jag också att det sliter lite mer på hundarnas tassar. Några är lite ömfotade och Allak och Birk som till och från haltat lite under hösten fick i går besöka en kiropraktor i Kristinehamn. Hon behandlade dem så pass bra att båda inte visade några tecken på hälta direkt efter behandlingen - hoppas det håller i sig för Allak behövs i spannet!

Trots att det var ett trött niospann som avslutade veckans träning igår så passade ändå Bielka på att öppna två hundgårdsdörrar och locka med sig Aijas ut på en extrarunda under tiden som husse var i stallet och fixade med Eucanuba. Extrarundan varade i nästan tre timmar innan jag lyckades återfinna dem ca tre km hemmifrån - Helt obekymrade kom de springande över hygget till en mycket orolig husse. Så Aijas träningsdos denna vecka blev knappt 11 mil framför släden + tre timmar på flykt med Bielka och 17 km löpning med husse... Orken för Femund finns definitivt, det gäller bara att locka fram lusten hos dem...

Frånsett hundträning så håller Christina för fullt på att sticka julklappar av självspunnet Samojedgarn - det blir en del med 17 Samojeder på kenneln vill jag lova!!!

Bifogar en lyster bild av några härvor i olika kulörer.
Själv skall jag försöka hinna med att färdigställa hundboxarna till släpvagnen så vi kan dra på turné ifall inte snön dyker upp i Jonsbyn till mellandagarna.

Ha de´t gott och jäkta lagom med julbestyren // Håkan N




















8 kommentarer:

  1. Åh vad fina garner!! Hon är duktig! Bessa fick B på höfterna, härligt!

    Kram Mia Ågren

    SvaraRadera
  2. Jag kommer med flera kg hundhår ! '
    Roland

    SvaraRadera
  3. Tack för luciatåget, det glädjer mig massor!!!

    Nu har snön trillat lite lite här nere så det skonar tassarna lite, hoppas och tror att även ni fått ta del av detta och säkert i större mängd än vi. Men vi njuter av det lilla vita som är...så länge det nu varar.

    Härliga garner.

    Mush on !! / Linda

    SvaraRadera
  4. Tack för kommentarerna! Det är ännu roligare att skriva bloggen då man får lite feedback från sina läsare. T o m Roland gick i gång på garnerna!!! :-)
    Nu är vi i ett mellanläge - för lite snö för släde och förmodligen snuskigt halt med fyrhjulingen. Risken är stor att det blir mycket att blogga om efter dagens försök till träningstur...
    Sköt om Er och era dogs // Håkan

    SvaraRadera
  5. Trevlig läsning!

    Ni kanske har fått snö nu. Vi har ca 10-15 cm här nere i norrköpingstrakten. Var och hämtade ved i går kväll i skogen, hade kommit tillräckligt med snö så min tik kunde dra (packning + veden) pulkan ända hem till dörren inne i stan...blev många nyfikna blickar när hon kom dragande med pulkan inne i stan. Träffade för övrigt en liten tik vid namn "Majken" som kommer från er kennel. Underbar liten tik...ville nästan ta hem henne ;)

    Håller tummmarna att ni får snö nog för att använda släden snart! Ser fram emot mer läsning, och lycka till med fortsatta träningen.

    mvh

    Christoffer

    SvaraRadera
  6. Hej Christoffer!
    Vi har fått ca 10 cm snö. Lite för lite för den nya Skunk-släden och riktigt tungt med fyrhjulingen... Har idag beställt en begagnad Oinakka till träningsturer - hoppas den kommer ner innan jul. Det är en dyr hobby man skaffat så passa dig för att fylla på med hundar - (kom ihåg att jag varnat dig :-)). Om du ändå inte lyssnar till varningen så finns en syster till Majken kvar... ;-)

    Skall nu in och skifta till vinterdäck på hundbilen så får vi se om det blir ett par rader till innan kvällen. // M v h // Håkan N

    SvaraRadera
  7. Vill också ha en tröja eller kofta Christina :)Jag kan komma upp med lite till :) Alla fäller.... JIPPI!

    Skönt att ni äntligen fått minusgrader och att träningarna. Skönta att Aijjas att energin för den lär behövas. Vi håller tummar att tassarna håller och att Allak kan springa iallafall halva innan du måste låta honom vila..... Håller tummarna att vissa andra hundars handlover också håller. VI vet ju vilka vi snackar om.

    Miljoner jul kramar till er allihopa, så sätt fart nu.. det är 17 hundar att krama ifrån mig !
    Kram PErnilla

    SvaraRadera
  8. Du ska veta att det är låååååååång leverans på tröjor. Min 50-årspresent, en stickad Samojedtröja), är ännu inte klar. Kanske, kanske att den färdigställs inför Femundslöpet - då är jag exakt 52 år 2 månader och 9 dagar. Med så lång stickningstid får man hoppas att det inte är några luftmaskor...

    // Håkan N

    SvaraRadera